در جهت ارتقاء سطح علمی و دانش عمومی

آمار مطالب

کل مطالب : 257
کل نظرات : 0

آمار کاربران

افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 2

کاربران آنلاین


آمار بازدید

بازدید امروز : 423
باردید دیروز : 1
بازدید هفته : 423
بازدید ماه : 1004
بازدید سال : 1727
بازدید کلی : 519408

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)


Alternative content


نویسنده : برات دشتی
تاریخ : دو شنبه 13 ارديبهشت 1395
نظرات

اگر به تاريخچه و تكوين اعلاميه هاي حقوق بشر، نظري بيفكنيم به اين امر پي خواهيم برد كه اين اعلاميه ها، در آن موقعيت ها و در زمان خود، كارايي بسياري داشته است و انسان ها را به سوي يك صلح جهاني رهنمون شده است. اما بايد توجه داشت كه اين اعلاميه ها تحت شرايط خاصي و در زمان خاصي و در كشورهاي خاصي مطرح شد و بيشتر تلاش آن ها حل مشكلات خود در آن دوره بوده است و بايد گفت كه در اين امر هم موفق بوده اند; چرا كه در زمينه رعايت حقوق بشر در بسياري از محيط هاي اختناق آلوده آن زمان تأثير داشته است. ولي در حال حاضر، نقايصي در اين اعلاميه ها وجود دارد كه موجب شده كمتر جلوه عملي به خود بگيرد و در برخي موارد اين حقوق علناً نقض شود.         
پاره اي از مشكلات و نقايص موجود در اين زمينه وجود دارد؛ تدوين اعلاميه حقوق بشر يك سويه بوده و مطابق با فرهنگ خاص وضع كنندگان آن بوده است و از اين رو، آداب و رسوم ديگران را در نظر نگرفته است. همچنين بي تفاوتی اعلاميه جهاني حقوق بشر نسبت به دين و مذهب از نقايص ديگر است.           
آن چه در پی می آید, معرفي كتاب هايی درباره حقوق بشر و دیدگاه های مسلمانان درباره آن است.آشنایی به روز, با موضع گیریهای دانشوران مسلمان درباره موضوع اعلامیه حقوق بشر و چگونگی تکاپوهای آنان در برابرسازی اسلام با مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر، امکان موضع گیریهای واحد در برابر فرهنگ غربی از سوی عالمان و صاحب نظران از ديگر اهداف اين سير مطالعاتي است.

تعداد بازدید از این مطلب: 117
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1


نویسنده : برات دشتی
تاریخ : چهار شنبه 20 آبان 1394
نظرات

سرزمين با شكوه ولايي و شگفت انگيز سيستان كه در جنوب خاوري ايران قرار گرفته ، با وجود رود بزرگ هيرمند و درياچه ي زيباي هامون به عنوان بزرگترين درياچه آب شيرين فلات ايران ، دشت حاصلخيز و بزرگي را تشكيل میداده كه مي توانست ساليانه سه گونه فراورده از آن برداشت نمود بگونه اي كه اين سرزمين را انبار غله ي آسيا لقب داده اند . اين ديار بلحاظ اقتصادي در تاريخ ايران و جهان از جايگاه ويژه اي برخوردار بوده و به همين دليل هردوت ، ماليات سيستان در دوران هخامنشي را پس از مصر و ميان رودان ، در رتبه ي سوم قرار داده و از اين نظر سيستان مقام نخست ماليات را در ايران ، به خود اختصاص داده است ، اهميت اين سامان در دستگاه خلافت وقت به اندازه اي زياد بود ، كه روزي ليث بن ترسل در برابر خدمتي ، از زبان هارون خليفه شنيد كه فعلا حكومت مصر را به تو مي دهم و اگر در آنجا درست خدمت كردي تو را به سيستان مي فرستم تا كارت بالا بگيرد .


شكوفايي اقتصادي سيستان در هنگام فتح توسط اعراب ، به اندازه اي بود كه تنها ماليات شهر زرنگ / زرنج يك ميليون سكه طلا در سال بود . همچنين در آثار تاريخي آمده است كه سرزمين سيستان به لحاظ حاصلخيزي سرآمد زمين هاي جهان است به نحوي كه از يك تخم پانصد الي هزار تخم برداشت ميشود بسياري از پژوهشگران و تاريخ نگاران ، تاثير فرهنگ كهن سيستان و حوزه ي هيرمند را بر ايران ، جهان اسلام و حتي فرهنگ بشري ، ژرف دانسته اند .
وجود آثار مكتوب به جا مانده از دانشمندان ، فيلسوفان ، سخنوران و شاعران شهير ، به ويژه پس از اسلام دراين زاد و بوم ، گواهي روشن بر اين ادعاست . پژوهشگران مردم سيستان را تيره اي از آرياییها وبومیان، كه مردمي نيرومند و دلاور بودند مي دانند كه از ابتدا در همين خاك مقدس زيسته و در همين سرزمين نياكان نخستين خود تكامل يافته اند .(گفتنیست درواقع آریاییان درزمان مهاجرت به ایران با بومیان ایران وسیستان درآمیختند اماطبق مطالعات جدید اکثرجمعیت ایران وهمچنین سیستان بومیان قدیم آنند و ازلحاظ ژنتیکی آریاییان آنقدر با ایرانیان باستان وبومی نآمیختند و مردمان ساکن شهرسوخته وسایر نقاط ایران قبل از ورود اقوام آرییایی بودند.)


اينان نخستين دولت سازمان يافته ي ايراني در خاور ايران را پديد آوردند و كتاب اوستا در اين باره به خوبي گواهي مي دهد . همچنين سيستاني ها از اركان اصلي قدرت امپراطوريهای هخامنشی , اشکانی و بخصوص ساسانيان بودند و پادشاهان ساساني عنوان سکاشاه را با افتخار برنام خويش مي افزودند . از نمونه هاي آشكار تاثير فرهنگ اين زمين ، حق طلبي و يكتاپرست بودن مردم آن در حمايت پذيرش و گسترش دين پيامبر آسماني ايرانيان يعني زرتشت مي باشد. بزرگترين افتخار مردم سيستان اين است كه در دوراني كه امام علي ( ع) را بر تمامي منبرهاي خاور و باختر دنياي اسلام به دستور بني اميه نفرين مي كردند ، در سيستان اين عمل ننگين انجام نشد . ايمان راسخ ، يكتاپرستي و عشق و ارادت به ائمه اطهار در وجود اين مردم چشمه اي است كه هرگز نخواهد خشكيد . بر پايه ي همين مستندات تاريخي ، نخستين انوار توحيدي به پاس خرد و هوشمندي مردمانش بر اين خاك پر مهر تابيدن گرفت . 


سيستان زادگاه بزرگاني چون رستم يگانه پهلوان ايران باستان ،يعقوب ليث صفاري نخستين شهريار ايران پس از اسلام ، سورنا سردار رشید سپاه ایران در دوره ای از پادشاهی اشکانی , فرخي سيستاني شاعر شهير ايران ، رابعه بنت كعب قزداري نخستين بانوي شاعره ي پارسي گوي ايران ، ابوسعيد سجزي رياضي دان و منجم شهیر سده ي چهارم هجري قمري ،‌ابوسيليمان سجستاني فيلسوف سده ي چهارم هجري قمري كه نقش بسيار زيادي در انتقال و انتشار ميراث فرهنگي دوران باستان در حوزه ي فرهنگ اسلامي و ايراني داشت . محمد بن وصيف سجستاني نخستين شاعر پارسي گوي ايران ، ابويعقوب سجستاني نويسنده كهن ترين كتاب نثر فارسي دري ( كشف المعجوب ) جرير بن عبداله سجزي اولين فقيه شيعي ، خلف بن احمد صفاري نخستين كسي كه به دستور او در قبال يكصد هزار سكه ، قرآن خطي نوشته و طراحي شد كه در حال حاضر زينت بخش موزه ي پاريس است و هزاران دانشمند ، انديشمند شاعر و فليسوف ديگر است . كه همه از سرآمدان روزگار خود بودند و نوشتن نام آنان كتابي بزرگ خواهد شد . همچنين ساخت نخستين رصد خانه ها و پيشينه ي دانش كيهان شناسي ايرانيان به سيستان بازگشته و نخستين مسجد ها و مدرسه هاي مذهبي ومراكز گفتگو نيز در اين آب و خاك داير بوده و نيز نخستين عمل رستم زاد ( سزارين ) در جهان نيز در سيستان انجام شده است . 


در دوراني كه تمامي مردم ايران به زبان عربي سخن گفته و فرهنگ ايراني در حال نابودي بود ، خيزش يعقوب ليث صفاري از سيستان ، منجر به گسترش زبان فارسي و خلق شاهكارهاي ادبي حافظ ، سعدي ، مولوي ، فردوسي و... گرديد . 
فردوسي در تنظيم شاهنامه علاوه بر استفاده از روايت بزرگان سيستان و خراسان از منابعي استفاده كرد كه پيش از آن توسط يعقوب ليث ، دستور گردآوري آن ها داده شده بود . اختراع نخستين آسباد در جهان ، از سيستان گزارش شده است . بر اساس برخي آثار باستاني پيدا شده اين سرزمين از گذشته هاي دور داراي فرهنگي بسيار شكوفا بوده و در اثر جايگاه ويژه اقليمي ، سياسي و فرهنگي مركز پيوند فرهنگهاي بزرگ ماوراء النهر، بين النهرين ، سند ، هند و چين بشمار مي رفته است . شهر سوخته و فرهنگ هوشمند و خلاق آن با بيش از پنج هزار سال قدمت ، بعنوان بزرگترين استقرار شهرنشيني در نيمه خاور فلات ايران نمونه اي منحصربفرد و بيانگر واقعي دانش ، صنعت و فرهنگ گذشته ي دور سيستان است . شهري كه با چهار ميليارد ماده ي فرهنگي ، كاوش آن با فناورزي امروزي 450 سال به درازا مي كشد . همچنين آثار باستانی كوه خواجه كه بازمانده از دوران اشكاني و ساساني است( البته اخیرا آثاری از دوران پارینه سنگی نیز پیدا شده است ) . در بردارنده ي عناصر مهمي از تاريخ معماري ، هنر و باورهاي مذهبي اين سامان است . شهر دهانه ي غلامان ، يادمان دوران هخامنشي ، تنها شهر شناخته شده به معني متعارف امروزي است كه الگوهاي معماري مذهبي آن بيانگر رشد و شكوفايي نخستين انديشه هاي منظم و تدوين يافته ي مذهبي است . بهمين دلايل ريچارد فراي باستان شناس و تاريخ نگار سرشناس ، سيستان را بهشت باستان شناسان لقب داده و هنري ساوج لندوز ، باستان شناس و جهانگرد انگليسي پس از ديدن برخي آثار باستاني سيستان از جمله زاهدان کهنه آنجا را« لندن شرق» ناميده است . 


خيزش 19 بهمن 1330 ه . ش مردم سيستان عليه كارگزاران استعمار ، كه افتخار بزرگ و برگ زريني در تاريخ ايران و سيستان به شمار مي آيد حماسه اي جاودانه و نمادي روشن از ستم ستيزي و عدالتخواهي اين مردم است. با اين افتخارات و صدها مورد ديگر از جاذبه هاي تاريخي ، طبيعي ، فرهنگي و... در سيستان اين سرزمين به نمايشگاهي منحصر بفرد و كم نظير تبديل شده است . 
آمده است:
« و حكايت سليمان را عجم گويند كه بلقيس بيمار شد و آصف منهيان به اطراف ممالك فرستاد كه جايي تعيين نمايند كه هواي او در طراوت وسردي و گرمي در اعتدال داشته باشد كه مقام را موافق يافتند و در غرب سيستان كه دريا بار بود ، ديوان را حكم كردند كه يك فرسخ در يك فرسخ تختي مدور از سنگ درغايت رفعت ساختند و مدت چهل روز تخت بلقيس در ميان دريا بر فراز آن كوه بود بعد از صحبت متوجه قصر سليماني گرديد و الحال مرقد برادر دانيال نبي در آن كوه است »
در كتاب مقدس زرتشتيان كه اوستا نام دارد و قديمي ترين سند ديني ، فرهنگي و ادبي ايرانيان است كه توسط زردتشت نوشته شده ، ملاحظه مي شود كه بيش از هر مكان ديگري از سيستان سخن رفته است و اينجا محل مناسبي براي تقديس و نيايش سنت زرتشتي و پيدايش نبيره هاي زرتشت تشخيص داده شده است . كوه خواجه سيستان تنها كوه اين ديار است كه همواره در تاريخ اين سرزمين از قداست خاصي برخوردار بوده است .بطوري كه نزد پيروان سه دين الهي يعني مسلمانان ، زرتشتيان و مسيحيان به دلايلي كه اشاره خواهد شد ، همواره مقدس بوده است در متون پهلوي ساساني و كتاب اوستا از سرزمين مقدس سيستان و رود خروشان هيرمند به همراه درياچه هامون و كوه خواجه به نيكي ياد شده است و هامون هيرمند ( كنس اويه ) و كوه خوجه (اوشيدا ) و هيلمند ( هيتومنت ) را در سرزمين سيستان ذكر كرده اند . در بند 66 زامياديشت آمده است :‌فر ( نيرومند مزدا آفريده ) از آن كسي است كه شهرياري وي از آن جايي كه رود هلمند ، درياچه كيانسيه ( هامون ) را تشكيل ميدهد برخاسته و از آن جايي كه كوه اوشيدم ( اوشيدا ) واقع است و از گرداگرد آن آبهاي بسياري از كوه ها آمده ، با هم سرازير مي شوند . 


به عبارت ديگر سيستان از روزگاران عهد باستان ، يك سرزمين مردخيز و آباد بوده و با داشتن رودخانه خروشان هيرمند و درياچه پرآب هامون ، جايگاه مناسبي براي قدرت هاي مذهبي و سياسي دوران بوده است . حاصلخيزي زمين سيستان و فراواني آب رودخانه هاي آن كه هيرمند در راس همه آنها قرار داشته اين ايالت را غني ترين سرزمين از حيث محصولات گوناگون زراعي قرار داده بود. 


ماكماهون انگليسي كه سال هاي زيادي را در سيستان به سر برده ، مي نويسد : تحت سرپرستي يك حكومت حسابي ايالت سيستان با مختصر سعي « مصرثاني » خواهد شد . چونكه يك زماني بسيار آباد و معمور بوده است شكي نيست كه بار ديگر به همان اندازه آباد خواهد شد . 
استاد پور داوود مفسر برجسته اوستا مي نويسد : چيزي كه امروزه در سيستان دليل آبادي و ثروت و جمعيت انبوه قديم آن است همانا آثار و خرابه هاي فراوان اين ديار است كه از قرن هاي مختلف در همه جاي آن خاك پراكنده و گواه عهد بزرگي و سرافرازي آن است پس جاي تعجب نخواهد بود كه سيستان در روزگار عهد قديم از آباداني بسياري برخوردار بوده و اين آباداني باعث شده است كه در سنت مزديستا نيز تنها كوه اين سرزمين و درياچه آن مورد توجه و قداست قرار گيرد .
در اوستا سيستان يازدهمين سرزميني است كه « اهورامزدا » آفريده است . همچنين زادگاه رستم دستان قهرمان حماسي شاهنامه است . مورخين بناي سيستان را به گرشاسب يكي از نوادگان كيومرث نسبت داده اند ،در تاریخ سیستان آمده است که گرشاسب هنگامی که بدین زمین رسید و آب زلال هیرمند و هامون را دید و در کنار آن درختان انار سیستان را مشاهده نمود، عزم سکنی گزیدن در این زمین آباد را گرفت . اين ناحيه به دلايل موقعيت خاص استراتژيكي و جغرافيايي در تمام دوره هاي تاريخي از اهميت ويژه اي برخوردار بوده است . سيستان در زمان هخامنشيان منطقه اي آباد بود . اين امر در كتيبه هاي بيستون و تخت جمشيد كه سيستان را يكي از ممالك شرقي داريوش ذكر كرده اند ، منعكس شده است . نام سيستان ، از نام اقوام آريايي « سكا » اخذ شده است . سكاها در حدود سال 128 پيش از ميلاد ، سيستان را به تصرف خود درآورده و در پهنه ي آن استقرار يافته اند . 
نام قديمي سيستان « زرنگا » يا « زرنگ » بود . پس از مهاجرت « سكاها » به طرف جنوب در زمان فرهاد دوم اشكاني گروهي از آنان در زرنگ مستقر شدند . از اين زمان به بعد زرنگ ، به نام آنان سكستان نام گرفت.

تعداد بازدید از این مطلب: 156
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : برات دشتی
تاریخ : چهار شنبه 20 آبان 1394
نظرات

اهميت سيستان در تاريخ تمدن و فرهنگ ايران بر كسي پوشيده نيست .سیستان سرزمینیست که شهرسوخته درآن جای دارد ،شهری که بود ،شهر هنر ، شهری که بزرگترین گواه بر هوش وخرد ، دانش وصنعت ایرانی بوده است. شهری که اسطوره برتری تمدنی بین النهرینی را شکست. شهری که هنوز هزاران رمز وراز در خود دارد.
زادگاه رستم زال ، سهراب دلاور ، اسفندیار روئین تن ، گرشاسب اژدهاکش ، کیخسرو و سیاوش هاست . سرزمین یعقوب عیار ، محل حماسه ها ، جایی که نخستین شعله های شعر و ادبیات نوی ایرانی پس از خاموشی چندصد ساله از آنجا نه تنها به تمام ایران ، بلکه از مرزهای چین تا سواحل مدیترانه ، از سواحل دریای سیاه تا سواحل نیلگون خلیج فارس گسترش یافت.
دیار پیام آور صلح و دوستی ، و ریشه های گفتار نیک ، پندار نیک و کردار نیک از آنجا و سرزمینهای تابعه آن برخاسته و سپس در تمام ایران و بعد در جهان باستان گسترده شد.

اينجا محل نگهداري نطفه زرتشت ، محل نشو و نماي خاندان او، محل برخورد كيخسرو و افراسياب ، محل وقوع داستانهاي باستاني ايران ، محل پيدايي نخستين ( و در حال حاضر تنها ) نوشته دوران آغار عيلامي در شرق كرمان وكوير لوت ، محل و مركز شهرزرنگ پيش از اسلام و زرنج باستاني بدون توجه به تطبيق محل دقيق آن ،محل پيدايي آثار يگانه دهانه غلامان و يگانگاني چون يعقوب ، محلي بسيارمناسب براي مطالعات محيط زيست و فرهنگي شرق ايران و خلاصه برگي مهم از مجموعه اسناد هويت ايراني به شمار مي رود و شايسته آن است كه مورد توجه بيشتري قرار گيرد .منطقه اي با این اهميت هنوز داراي نقشه اي معتبر و قابل استناد ، در رابطه با آثار مادي فرهنگي محيطي نيست .كليه آثار فرهنگي و طبيعي منطقه بايد با همكاري متخصصان گوناگون در روي نقشه ثبت گردند تا پيش از آنكه اين اسناد و مدارك در مقابل هجوم امواج سهمگين و غيرقابل اجتناب تكنولوژي جديد و پيشرفتهاي عمراني به كلي از بين رفته و به دست فراموشي سپرده شوند ، آنان را بتوان براي نسلهاي آتي حفظ نمود. 

تراكم محوطه هاي باستاني در اين منطقه زياد بوده است در اين زمينه جز از نتايج پژوهشهاي باستانشناسي نوين به نوشته اي از جی پی تيت اشاره داريم كه مي نويسد : در سيستان‌ آنقدر مقدار دفينه زياد بوده است كه پس از هر باران مردم در نقاط مختلف به جمع آوري آن مشغول مي شده اند و وسيله امرار معاش بيشتر خانواده هاي سيستاني از راه جمع آوري سكه و فروش آنها در جمع آوري دفينه بوده است . همچنين اضافه مي كند كه تعداد اين تپه ها و دفينه ها در جلگه هاي شرقي رودخانه هيرمند ( منطقه نادعلي ) بيشتر از جاهاي ديگر بوده است وي نيز مقدار بسياري زيادي از سكه هاي ضرابخانه هاي ساساني ، باختري ، يوناني و پارتي را از مردم محلي خريداري كرده است .
سيستان در طي تاريخ و به تناوب با نامهاي گوناگوني چون زرك ،‌زرنگا ،‌درانجانا ، سكستان ، سجستان ، سيستان ، سیوستان ونيمروز خوانده شده است . سيستان جدا از نقشي كه در تدوين تاريخ مذهبي ايران پيش از اسلام بر عهده داشته و نيز جدا از اهميت آن در تاريخ اساطيري و باستاني ايران پيش از اسلام ، در دوران اسلامي نيز از اهميت بسياري برخوردار بوده است و از آن به نامهاي انبار غله ايران و سبد نان خراسان نيز نام برده شده است . صفاتي كه مورخان براي سيستان شمرده اند البته به خاطر وضعيت كشاورزي قابل اعتنا آنجا بوده است كه آن نيز در رابطه با منابع آبي آن يعني هامون وهيرمند و ساير رودخانه و شعبات آن بوده است . 


مهمترين چيزي كه در سرگذشت يك مرز و بوم توجه مردم را به خود جلب نموده جنبه داستاني و تاريخي آن است چرا كه اين مظهر عظمت خيره كننده و بي نظير و اوج ترقي انسانهايي است كه در وجود قهرمانان اين مرز و بوم جلوه گر شده است . قهرماناني كه از حيث عده با دشمنان قابل مقايسه نيستند و هيچ گونه اميدي به پيروزي نظامي نداشتند اما چون پاي ايمان و عقيده و حفظ مصالح عمومي مردمان مظلوم درميان بوده از خود گذشتگي كرده و آنچه مايه ي دلبستگي و علاقه هر بشري به زندگي است يعني جان ، مال ، اولاد ، آرامش و امنيت ، همه را در اين راه فدا كرده اند.

قهرمانان اين خطه ( رستم دستان ، يعقوب ليث , سورنا و... ) بي نظير بودند و آنچه موجب زنده بودن مينویي و نام و نشان اين مردمان و خطه است مردانکی و غیرت آنان است. فرهنگ كهن سرزمين سيستان برگ سبزيست بر تاريخ اين كشور . 

سيستان در شمال استان سيستان و بلوچستان در دشت پست و همواري در 30 درجه و در 18 دقيقه و 31 درجه و 20 دقيقه پهناي شمالي و 11 درجه و 10 دقيقه تا 61 درجه و 50 دقيقه درازاي خاوري ،نسبت به نيمروز گرينويچ قرار دارد . 
از شمال به استان خراسان و از جنوب به زاهدان و بلوچستان و از شرق به كشور همسايه افغانستان و از غرب به كوير كرمان محدود مي شود . جلگه اي كه حيات او از رودخانه معروف هيرمند است كه از كوههاي بابا يغما در جنوب سلسله جبال هندوكش سرچشمه مي گيرد و بعد از طي صدها فرسنگ در محل جاربكه به مرز ايران مي رسد و پس از سيراب كردن سيستان مازاد وارد درياچه هامون شده و از طريق رودخانه شيله وارد گود زره در مرز پاكستان و افغانستان مي شود. 
در گوشه و كنار این خطه آثار حيات است چون هر جا چشمه ورودي از آب بوده مردم در آن جا اسكان مي ورزيدند كه بنابر دلايلي چون سيل و خشكسالي تغيير مكان نيز مي داند ، قديميترين مكان سكونتي انسان سيستاني در شهر سوخته است ( البته مطالعات اخیر در کوه خواجه قدمت برخی آثار آنرا به دوران پارینه سنگی و قدیمیتر از شهرسوخته برمیگرداند )كه آثار آن در مسير زاهدان به زابل در كنار جاده قابل رويت است شهري قديمي كه همه چيز در آن وجود داشته ، محل زندگي و محل كار هركدام در جاي خود تعبيه و قبرستان شهر كمي دورتر در نظر گرفته شده است . 

سيستان داراي تايخچه كهن است چرا كه نام اين خطه در دوره هخامنش و اشكاني ( زرنگ يا زرنگار بود ) و در كتيبه داريوش در نقش رستم و در تخت جمشید نيز ثبت شده است . با ورود آخرين دسته از آريايي ها مردم را سكه ناميده اند و نام زرنگ نيز بخاطر ورود سكاها به سكستان تبديل شده و عربها نيز سجستان گفته و بالاخره نيز به سيستان تغيير نام پيدا مي كند كه امروزه نيز به همين نام مي نامند , البته برخی سیستان را از سیوستان میدانند و سیو به معنای مرد مرد است و سیوستان یا سیستان سرزمین مردان مرد است . سيستان منطقه ایست بابیش از 900 روستا كه زندگي اكثريت مردم كشاورزي و تعدادي نيز به دامپروري مشغولند ، تعدادي خانوار گاودار و صياد نيز در كناره و درون هامون به صیادی، دامداري و شكار اشتغال داشته اند و هنوز هم تعدادي در آنجا زندگي مي كنند. املاك سيستان خالصه دولت بود . تاريخ ايران بنام سيستان افتخار مي كند چرا كه هر گاه نام سيستان به ميان مي آيد سلحشوري ، شجاعت ، مهمانوازي ، مرز داري ، اعتقاد ، قناعت و وفا مد نظر آمده است چرا كه شاهنامه فردوسي نيز از عظمت رستم اين خطه سخن گفته است . 


تعداد بازدید از این مطلب: 161
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : برات دشتی
تاریخ : سه شنبه 14 مهر 1394
نظرات

فکر نکنم از کسانی که جزء نسل جدید جامعه به حساب می‌آیند، کسی باشد که با نقش رایانه در زندگی امروزی آشنایی نداشته باشد. اما متاسفانه خیلی‌ها از نسل‌های قبلی به این مهم واقف نیستند و هر از چند گاهی هم دیگران را برای این موضوع مذمت می‌کنند.

دنیایی که پیش رو داریم، دنیای اطلاعات است. یعنی در این دنیا کسی برد کرده است که اطلاعات بیشتری داشته باشد، نه اینکه دارای زور و بازوهای بیشتری باشد. خیلی‌ها هنوز این موضوع را درک نکردند و همین عامل داشتن مشکلات عدیدۀ آنها است.

تعداد بازدید از این مطلب: 142
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : برات دشتی
تاریخ : یک شنبه 1 شهريور 1394
نظرات

چکیده 
روابط عمومی چه نقشی در ارتقای سطح دانایی و آگاهی جامعه دارد؟ در این مقاله برای پاسخ به این پرسش، ضمن ارایه برخی تعاریف در مورد روابط عمومی و اشاره به کارکردهای آن با تاکید بر عنصر اطلاع رسانی، توانایی روابط عمومی ها در ارتقای سطح آگاهی مردم از طریق برقراری ارتباط با مخاطبان در بستر رسانه ها بررسی می شود. همچنین بر مبنای نظریه هایی همچون نظریه سیستم ها و نظریه نقش واسطه ای رسانه، نقش روابط عمومی به عنوان نهاد یا بخشی از سازمان های مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در جامعه که منبع اخبار و اطلاعات هستند، تبیین می شود.

در نهایت با بررسی وظایف روابط عمومی و اجزای آن ، مهارت های مورد نیاز برای افراد دست اندرکار و شاغل در روابط عمومی و تاکید هر یک از این بخش ها بر نقش وسایل ارتباط جمعی به عنوان عنصر اساسی اشاعه اطلاعات در روابط عمومی،  این نتیجه به دست می آید که روابط عمومی ها با به کار بردن کانال های ارتباطی به عنوان واسطه ای بین خود و جامعه و تقویت محتوای آنها، یعنی ارایه اطلاعات در مورد سازمان خود، سطح آگاهی و دانش مردم را بالا می برند.

بر این اساس، روابط عمومی ها، از طریق فعال کردن بخش امور رسانه ای خود، با سپردن آن به افراد متخصص و ماهر در رشته های ارتباطات، روزنامه نگاری و به کار بردن تکنیک های روابط عمومی، می توانند در ارتقای سطح آگاهی افکار عمومی و مخاطبان خود نقش داشته باشند. 

تعداد بازدید از این مطلب: 141
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : برات دشتی
تاریخ : چهار شنبه 21 مرداد 1394
نظرات

     
۱. خودتان الگوی خوبی باشید. اگر شما نماز عاشقانه و اول وقت نخوانید و مثل کلاغ نوک به زمین بزنید، انتظار نداشته باشید فرزندتان نمازخوان شود.    
۲. بعدازنماز، کودک یکی دوساله به بالا را در آغوش بگیرید و رفتار بامحبت تری با او داشته باشید، تا فرزند ببیند شما هر وقت نماز میخوانید، مهربانتر میشوید و به این وسیله به نماز علاقه مند میشود.          
۳. او را از کودکی به نماز جماعت و نماز جمعه و حرم و مساجد و مراسم مذهبی ببرید، مخصوصاً اگر برایش این مکان ها را با جایزه و خاطره و تشویقی شیرین کنید.        
۴. امر به نماز را درست وقتی فرزند به سن بلوغ رسید، نگذارید بماند باید چند سال قبل از سن تکلیف او را مشتاق به نماز کنید و نماز را به او آموزش دهید.     
۵. برای مشتاق کردن کودک به نماز، قبل سن تکلیف، برای دختران یک چادر نماز و جانماز و مُهر و تسبیحِ قشنگ و برای پسر هم همین ها غیر از چادر را تهیه کنید.         
۶. چون به سن تکلیف نرسیده و نماز برایش واجب نشده، او را همیشه مجبور به نماز خواندن نکنید. مثلاً میتوان قبل از اذان با کودک کمی بازی کرد بعد موقع اذان که شد بگویید دخترم اذان میدهند من میخواهم نماز بخوانم تو چه؟ ... دستور ندهیم پیشنهاد بدهیم.     
۷. از کودکی هر وقت نماز میخوانَد به او محبت بیشتری کنید و نماز خواندنش را برای دیگران و در جمع خانواده و فامیل تعریف کنید و تشویق و تحسینش کنید.   
 ۸. با خانواده های مذهبی و دوستان خوب معاشرت و رفت و آمد کنید.   
۹. با ورود فرزندتان به دوره ی نوجوانی برای او دلیل بیاورید که چرا نماز بخوانیم ولی کوتاه بگویید و سریع رد شوید. انتظار تأثیر زود و سریع نداشته باشید؛ زیرا نوجوان در دوران خامی است تا پخته شود و حرف شما را بفهمد زمان میبرد.
۱۰. نسبت به نماز خواندنش یا نخواندنش حسّاسیت زیادی نشان ندهید و مدام به او گیر ندهید. حسّاسیت زیاد، جلوی تفکر او را میگیرد و نماز با اجبار فایده ندارد؛ بگذارید از درون مسئولیت پذیر شود.  
۱۱. در دوران نوجوانی، فرد دچار سردرگمی است و به دنبال انتخابِ راه و هویت خود است، به او راه درست را نشان دهید و بگذارید زمان بگذرد و راهش را انتخاب کند. مدام نصیحتش نکنید بدتر گیج و کلافه می شود.
۱۲. از روش غیر مستقیم استفاده کنید؛ مثل اهداى کتاب و سی دی و نرم افزار. هم میتوانید به او هدیه کنید و یا جایی جلوی چشمش قرار دهید تا خودش ببیند و استفاده بکند.           
۱۳. نوجوان به دلیل تغییرات هورمونی رشد، دچارِ کمی سستی و احساس خستگی است، خوابش زیاد شده و اکثراً سنگین خواب میشوند. شاید شما فکر کنید او تنبل شده. برای نماز صبح او را با دعوا و داد بیدار نکنید. او را با محبت و نوازش و بوسه و صدازدن با القاب زیبا مثل دختر عریزم و ... بیدارش کنید. یک بار هم شاید کافی نباشد، پس صبورانه یک بار قبل نماز خودتان و یک بار بعد نماز او را با محبت بیدار کنید.      
۱۴. در جلوی جمع، مدام او را امر به خواندن نماز نکنید. پنهانی و با لحن پُر از محبت به او یادآوری کنید.        
۱۵. گاهی نوجوان به دلیل دیده نشدن، با نماز نخواندن میخواهد خود را نشانتان دهد. پس او را ببینید و به او توجه کافی بکنید.     
۱۶. هیچ گاه بچه های نمازخوان را بر سرش نکوبید و او را با آن ها مقایسه نکنید، مقایسه اثر عکس دارد و او، هم از نماز بدش می آید و هم از آن بچه ی نمازخوان.            
۱۷. وقتی به سن تکلیف رسید برایش جشن عبادت بگیرید.      
۱۸. نقل داستان های شیرین و در حد سن کودک و نوجوان از نماز بزرگان و استفاده از اشعار و احادیث زیبا 
۱۹. ترک مستحبات در ابتدای کار و طول ندادن نماز و رعایت توانایی کودک و نوجوان        
۲۰. تقویت عشق و علاقه به اهل بیت که یکی از راه های جلب انسان به عبادت و نماز است.       

و نکته پایانی: اگر در رفتار نماز خوان ها، مهر و محبت و انصاف دیده شود، میل بچه ها به نماز خواندن بیشتر میشود.           
و نکته پایانی دیگر: تا خوب ها خوب تر نشن، بدا خوب نمیشن...



" الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ. وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ "

تعداد بازدید از این مطلب: 152
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : برات دشتی
تاریخ : سه شنبه 30 تير 1394
نظرات

اشاره:

حدود 18 ماه از آغاز روند جدید مذاکرات رو در روی جمهوری اسلامی ایران با گروه 1+5 سپری می‌شود. اگرچه حضور مقامات ارشد آمریکایی در این مذاکرات امیدهایی را برای رسیدن به توافق ایجاد کرد، اما با وجود امضای اولیه طرح اقدام مشترک جامع و بیانیه لوزان، زیاده‌خواهی‌ها و بهانه‌جویی‌های مختلف طرف آمریکایی، چشم‌انداز توافق خوب را که مورد تاکید و تایید هر دو طرف بود، با چالش‌هایی مواجه کرده است.

تفاسیر متاملانه از وضعیت زمانی لغو تحریم‌ها و ابعاد نظارت و بازرسی‌های فراپروتکلی، دو عامل عمده کُند شدن مذاکرات به رغم برگزاری شش نشست کارشناسی در سطح وزیر و معاون وزیر در وین بین تیم های مذاکره کننده به شمار می‌آید. همچنین گره زدن بحث ساماندهی امور داخلی در تحلیل برخی مسئولان کشور به لغو تحریم‌ها، سبب شده آمریکایی‌ها به نتیجه‌بخش بودن فشارهای تحریمی امیدوار و به تبع بر سیر تصاعدی تعصبات خود بیافزایند. این در حالی است که هم بدنه کارشناسی و هم نیروهای دلسوز نظام اسلامی با شناخت واقعیت ماهیت فریب‌کاری و خدعه‌گری دشمن، همواره نسبت به موانع پیش روی لغو تحریم‌ها تذکر داده، این روند جدید را حلقه‌ای از زنجیره دشمنی های غرب با انقلاب اسلامی تحلیل می کند. 

 

 

تعداد بازدید از این مطلب: 150
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : برات دشتی
تاریخ : سه شنبه 30 تير 1394
نظرات

شب هر کاری دارید کنار بزارید و برایش قصه بگید.
2- اشتباهاش رو راحت ببخشید
3- خوبیهاشو بزرگ کنید
4- به حرفاش خوب گوش بدید
5- بی دلیل بغلش کنید و ببوسید
6- مقایسه ش نکنید
7-" اگه نکنی وای بحالت" رو نگید
8- گاهی باهاش کارتونایی که دوست داره ببینید
9- بهش نگید" تو دیگه بزرگ شدی بچگی نکن"
10-اگر اشتباه کردید راحت عذرخواهی کنید.
11- همراه فرزندتان دعا و نیایش کنید .

12- به زبان: در سفر تلفن کنید و به او بگویید دلتان تنگ شده.
13- القای بینش: میدانم از عهده ی انجام آن بر میایی
14- مهم: روابطتان را با همسرتان ترمیم و تصحیح کنید.
هنگامی که کودک شما با صدای بلند چیزی را از شما درخواست می‌کند متقابلاَ شما با صدای بلند با او حرف نزنید.

صداها را رنـــگ‌بندی کنید:
صدای آرام= آبی
صدای بلند= قرمز
مثلا بگویید: "این صدای بلند قــرمز است و من به صداهای قرمز جواب نمی‌دهم" یا اینکه "آفرین! الان این صدا آبی شد و من جواب می‌دهم." به‌یاد داشته باشید که لحن شما باید آرام باشد تا کودک با آرامش حرف زدن را یاد بگیرد.
به هیچ وجه هنگام داد زدن کودک، شما داد نزنید!

تعداد بازدید از این مطلب: 131
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : برات دشتی
تاریخ : یک شنبه 24 خرداد 1394
نظرات

ستایش ویژه ی پروردگاری است که ماه مبارک رمضان را راهی از راههای خیر و رحمت شمرد و این ماه را به نام مقدس خود،افتخار و شرافت داد.

ستایش ویژه ی پروردگاری است که ماه رمضان را ماه روزه و آشتی،طهارت،نماز و عبادت قرار داد و این ماه را به نزول قرآن مجید،اعتبار و احترام داد.

پروردگارا!به روح مقدس (محمد و آل محمد)رحمت فرست و معرفت و فضیلت این ماه را به قلب ما الهام فرما و به روزه ای که پسندیده ی ذات مقدس تو باشد توفیق مان بخش.

پروردگارا!عبادت ما را از ریا و تظاهر،پاکیزه دار.

پروردگارا!نام ما را در گروهی قرار بده که ارکان و وقت های نماز را نیکو داشته اند و با ارحام خویش به نیکوکاری و مساعدت رفتار می نمایند.

پروردگارا!یار ما باش تا در سایه ی عبادت و طاعت،به تو نزدیک شویم و به ما صلاحیت عطا فرما تا از برکاتی که به اولیای خویش نوید داده ای بهره مند شویم و پاداش بندگان پارسا و نماز گزار و روزه دار را نصیب مان فرما.

پروردگارا!این ماه را برای ما همدمی مبارک و فرخنده قرار ده و در آن روز که ماه مبارک رمضان وداع مان می کند،مارا به برکت و طهارت و تقوا برسان.

تعداد بازدید از این مطلب: 193
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : برات دشتی
تاریخ : چهار شنبه 9 ارديبهشت 1394
نظرات

    
 آيا شما هم در مورد خودتان از اين نوع افکار داريد؟         
 آيا فکر مي‌کنيد خوشحال‌تر مي‌شديد اگر آرزوهايتان واقعي مي‌شدند؟ روان‌شناسان به بررسي اين نوع پيش‌بيني‌هاي افراد پرداختند تا ببينند تفکر و پيش‌بيني‌هاي آنها نسبت به دلايل شادشدن‌شان چقدر صحت دارد و پس از بررسي‌هاي متفاوت به اين نتيجه رسيدند که اين نوع پيش‌بيني در افراد ترشرو و بدخلق و کساني که به ديگران چندان اعتماد ندارند و به طور کلي بدبين هستند، صحت ندارد.        
گروهي از محققان بلژيک براي آزمودن اين موضوع، زمان انتخابات رياست جمهوري از تعدادي از مردم پرسيدند اگر نامزد محبوب‌شان برنده شود چه احساسي خواهند داشت و آنها نيز پاسخ دادند واقعا خوشحال و شاد خواهند شد. سپس بعد از پايان يافتن انتخابات از آن دسته افراد که نامزد انتخابي‌شان برنده شده بود دوباره احساس واقعي‌شان را پرسيدند و بسياري از آنها که فکر مي‌کردند خوشحال خواهند شد، چندان احساس شادي نمي‌کردند.
محققان از اين افراد خواستند در آزمون‌هاي روان‌شناسي و شخصيتي شرکت کنند و پس از بررسي پاسخ‌هايشان به اين نتيجه رسيدند افرادي که به طور معمول ترشرو يا منفي‌گرا هستند، اغلب به اشتباه تصور مي‌کنند يک رخداد مثبت مي‌تواند آنها را شاد کند، ولي اين اتفاق نمي‌افتد و البته پيش‌بيني کساني که طبيعتي مثبت‌گرا دارند، از يک موضوع مثبت واقعي است و آنها حقيقتا پس از يک رويداد مثبت شاد خواهند شد.       
براساس اين تحقيق مشخص شد شاد شدن انسان‌ها به دنبال يک رويداد مثبت بيشتر به تمايلات آنها در جهت مثبت يا منفي بودن بستگي دارد.  

نتيجه اين تحقيق بسيار جالب است، چرا که نشان مي‌دهد منتظر رخدادهاي مثبت بودن به منظور شاد شدن وقت تلف کردن است. شما اگر حال روحي تان مناسب نباشد و در حقيقت از قبل روحيه شادي نداشته باشيد، اتفاقات مثبت نمي‌تواند شما را شاد کند.  

محققان به اين نتيجه رسيده‌اند که رويدادهاي بسيار مثبت و عالي باز هم نمي‌تواند حال بد افراد بدخلق و منفي‌گرا را تغيير دهد.        

براي اين‌که بتوانيد شادي واقعي را حس کنيد بايد نگرش‌تان را تغيير دهيد.

 تغيير نگرش  


  در اين بخش چهار راهکار براي تغيير نگرش منفي پيشنهاد شده است:
 1ـ دست از اين تفکر که «اگر اين‌طور مي‌شد...» برداريد. 

مطمئن باشيد تا دست از افکار ناراحت‌کننده برنداريد هيچ يک از اتفاقات خوشايند، احساس خوبي به شما نمي‌دهند؛ بنابراين از گفتن اين‌که «اگر لاغرتر بودم»، «اگر حقوقم بيشتر مي‌شد» و... دست برداريد. زيرا هيچ يک کوچک‌ترين کمکي به شما نمي‌کنند.   
2 ـ مراقب افکارتان باشيد.  اين افکار شماست که از شما فردي بد اخلاق و بدبين مي‌سازد و اجازه شاد بودن به شما نمي‌دهد. گاهي اوقات شما با اين نوع افکار چنان زندگي کرده‌ايد که به جزئي از وجودتان تبديل شده و با شما عجين شده‌اند. اگر مي‌خواهيد از شر آنها خلاص شويد در مورد موضوعات منفي مختلف صحبت نکنيد. درست است که حرف‌زدن در خصوص موضوعات ناراحت‌کننده با ديگران باعث مي‌شود احساس سبکي کنيد، اما زياد صحبت کردن در مورد آنها مي‌تواند افکار منفي را در ذهن‌تان چنان تثبيت کند که خودتان هم باورتان شود که همه چيز بد است؛ بنابراين از شرايط بد و منفي زياد صحبت نکنيد.       
  3 ـ دليل شاد نبودن‌تان را بيابيد.   
از خودتان بپرسيد چرا شاد نيستيد؟         
 آيا معتقديد نمي‌توانيد شريک دلخواه زندگي‌تان را بيابيد؟ معتقديد در محل کار، رئيس‌تان از شما بيزار است؟ تصور مي‌کنيد بيش از حد چاق، زشت، کوتاه قد و هر چيز بد ديگري هستيد؟   


 اگر اين‌گونه فکر مي‌کنيد، بهتر است باورهايتان را عوض کنيد.
براي اين کار از خودتان بپرسيد آيا مثلا واقعا زشت هستيد؟
آيا واقعا به اين باورتان ايمان داريد؟
 واکنش‌تان نسبت به اين تفکرتان چيست؟
 اگر اين‌گونه فکر نکنيد چه خواهد شد؟
پس از مطرح و فکر کردن به اين سوالات بتدريج احساس مي‌کنيد مي‌توانيد عکس آن باورها را به خود تلقين کنيد؛ مثلا اين‌که من چاق و زشت و... نيستم.


4 ـ به مشکلات بخنديد.

 اين توصيه بارها شده است و متاسفانه وقتي مشکلات افراد بسيار زياد مي‌شود کمتر مي‌توانند اين روش را پيش بگيرند، اما بايد گفت خنديدن بدن را آرام کرده و از سطح هورمون‌هاي اضطراب مي‌کاهد و همچنين سيستم ايمني بدن را بهبود مي‌بخشد. در واقع با رهاسازي مسکن‌هاي طبيعي بدن همچون اندورفين به شما احساس خوبي مي‌دهد. پس تاجايي که مي‌توانيد به زندگي و حتي مشکلاتش بخنديد.

تعداد بازدید از این مطلب: 290
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


من از دار المومنین ،دارالولایه سیستانم شهر دوستداران اهل بیت (ع) آنجا که شور و شوق بود، صداقت و مردانگی را چار می زدند ،شهر دوستی بود و شجاعت ،شهر زادگاه رستم نام آورترین چهرهٔ اسطوره‌ای در شاهنامه ی فردوسی و به تبع آن برترین چهرهٔ اسطوره‌ای ادبیات فارسی (فردوسی )، سرزمین یعقوب لیث صفاری کسی که ایران را از یوغ اعراب رهانید.من سیستانی ام و آرمانم آبادانی فرهنگ و تاریخ سیستان،بیایید تا رستمانه سیستان را آباد کنیم. سیستانیم ، سیستان همه دلخوشی های من است.دارای تحصیلات عالی در رشته مدیریت برنامه ریزی آموزشی ،از خدمتگزاران مردم در آموزش عالی و دارای سوابق خدمتی در آموزش و پرورش می باشم، سعی دارم از طریق دنیای مجازی اطلاعات لازم در این زمینه را به نظر دوستداران برسانم امید است دوستان در هر چه پر بار شدن این سایت مرا همراهی نمایند .منتظر نقطه نظرات سازنده شما هستم. در كوچه تنهایی تو را می خوانم از پشت پنجره های بسته تو را می خوانم هنگامی كه قاصدك می آید با او نام تو را فریاد می زنم با شاپركها در آسمان آبی هم صدا می شوم


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود